Nightwish.hu

Tagok

1997-12-31 Tagok

Marco | Tuomas | Jukka | Emppu | Floor | Troy | Ex tagok

Marco Hietala

Marco

1966. január 14-én született, jelenleg a finnországi Keravában él. Szereti a sci-fi, fantasy, horror könyveket, a mozit. 20 éve basszusgitározik és gitározik, ez alatt az idő alatt zene- és dalszerzőként is dolgozott. Zenei teóriát hallgatott, énekelt és akusztikus gitáron játszott 4 évig. Zenélt a Tarotban, Sinergyben, Metal Gods-ban, és a Conquestben. 5 éve foglalkozik stúdiómunkákkal is. Kedvenc étele a Lenkki, itala a Karhu, finn sör, filmje A Gyűrűk Ura, írója J. R. R. Tolkien, David Brin, Larry Niven, Vernor Vinge és Greg Bear, együttesei a Black Sabbath, Deep Purple, Rainbow, Pantera és a Soundgarden, évszaka a nyár. Rémálma, hogy elveszíti a kreativitását. Életfilozófiája: Perrkkele…
Vissza

Tuomas Holopainen

Tuomas

1976. december 25-én született, jelenleg a finnországi Kiteeben él. Hobbijai a zene, mozi, túrázás, utazás. 8 éves korában zongorázni, majd 9 évesen klarinétozni kezdett, aztán zeneelméletetből diplomázott. Szaxofonon játszott egy jazz-zenekarban, klarinéton rézfúvós zenekarban. Kedvenc étele a mexikói és a sushi, inni kávét szeret. Kedvenc filmje A rettenthetetlen, Az álmosvölgy legendája, Gladiátor, kedvenc rendezője James Cameron, színésze Morgan Freeman. Legjobban A Gyűrűk Urát szereti olvasni, érthető módon kedvenc írója J. R. R. Tolkien és Stephen King. F. Hans Zimmer, Danny Elfman, Vangelis és a Pantera zenéjét szereti, kedvenc évszaka a tél. Utálja a pókokat. Életfilozófiája: Az útnak soha nincs vége…
Vissza

Jukka Nevalainen

Jukka1978. április 21-én született, jelenleg a finnországi Joensuuban él. Imádja a mozgást: úszik, tollasozik, de nem feledkezik meg a zenéről sem. 8 éves korában kezdett dobolni, de az első öt évben csak heti fél órát gyakorolhatott. Azóta azonban különböző bandákban teljesedhetett ki tudása, és tehetsége. Kedvenc étele a burgonyapüré steak-kel, tejet iszik, illetve Leijonaviinát almalével. Kedvenc filmje a Gladiátor, a rendezők közt Ridley Scottot tartja a legtöbbre. Kedvenc színésze Russell Crowe, olvasni Az őszi alkony sárkányai c. könyvet szereti a legjobban. Margaret Weis, David Eddings a kedvenc írói. Fülét Dream Theater-rel és Stratovariusszal kényezteti. Kedvenc évszaka a nyár. Rémálma a Music Television. Életfilozófiája: Úgy megélni minden napot, mintha az lenne az egész élet.
Vissza

Erno Vuorinen

Emppu

1978. június 24-én született, jelenleg a finnországi Keravában él. Szeret „lógni, semmittenni”. Magántanulóként kezdett gitározni 12 éves korában, azóta különféle bandákban pengette a húrokat. Ha megéhezik, legszívesebben marhahúst eszik, melyet konyakos szószba mártanak, és legkedvesebb itala a sör. Nem néz TV-t, sőt igazán kedvenc filmje sincs, de a kedvenc színésznője a szépséges Sandra Bullock. Leggyakrabban forgatott könyvének címe: 1001 pozíció, de amúgy olvasni nem nagyon szokott. Szabadidejében legszívesebben Yölintu-t hallgat, de igazán nem tud választani egy kedvenc együttest sem. Kedvenc dala viszont van: a Helloweentől az I want out. Kedvenc évszaka a késő nyár vagy a kora ősz. Rémálma, hogy duettet énekeljen Tuomasszal egy koncert alkalmával. Életfilozófiája: Sex, Drugs and Rock & Roll!
Vissza

Floor Jansen

1981. február 21-én született holland szoprán énekesnő és énektanár. Tizenkét évig az After Forever frontembere volt, jelenleg a ReVampot erősíti. 2013 októberétől a Nightwish tagja.
Vissza

 

Troy Donockley

1964. május 30-án született angol zenész. Kelta, country és klasszikus zenét is művel, műveket komponál kórusoknak. 2007 óta a Nightwish-sal turnézik, a Dark Passion Play, és az Imaginaerum c. albumokon is közreműködött. 2013 októbere óta a banda hivatalos tagja.
Vissza

 

Ex tagok

Anette Olzon

nightwish011.jpg1971. június 21-én született, Svédországban él. Hobbijai közé tartozik az edzés, a könyvek, ruhák és a hatalmas séták a rengetegben. Semmilyen káros szenvedélye nincs. Zenészcsaládból származik, egész gyerekkorától kezdve énekelt. 17 éves korában csatlakozott első zenekarához, végül kikötött az Alyson Avenue nevű bandában, mellyel két közös albumot is kiadott. 21 éves korában egy rockoperában lépett fel. A koppenhágai zenei konzervatóriumban vett órákat egy magántanártól, manapság, amikor szükség van rá, szintén magántanárhoz jár, de már Malmöbe. Kedvenc helyei többek közt Lappföld, Ausztrália, Új-Zéland, Izland és Egyiptom. Rémálma, hogy elveszti a hangját és hogy nem tud majd olyan jól énekelni, ahogy szeretne. Kedvenc könyvei Paolo Coelho munkái, valamint Dan Brown-tól az Angyalok és Démonok. Kedvenc itala az enyhén ízesített ásványvíz és a vaníliás vodka, kedvenc ételei közt főleg távol-keletieket tart számon. Kedvenc állatai a lovak és a macskák, legkedvesebb filmjei a Titanic, a Gladiátor és még sok más. Kedvenc tévé műsorai leginkább a Született feleségek és a Jóbarátok.
Vissza

Tarja Turunen

Tarja
1977. augusztus 17-én született, jelenleg Argentínában, a férjével él. A zene a munkája és hobbija egyben. Annak idején tanára segítségével kezdett énekelni és zongorázni az általános iskola alsó tagozatában. Később egy zenei kollégiumban furulyázott. Ezek után a savonlinnai főiskolán klasszikus éneket, és zenei színházat tanult. Mikor ezzel végzett, a Sibelius Akadémián egyházi zenét tanult. Jelenleg szakosodik a klasszikus énekre. Kedvenc étele a csirke, itala a száraz vörös bor, filmje a Gladiátor, rendezôje Ridley Scott, színésze Russell Crowe, dala Von eviger liebe (Brahmstól), évszaka a tavasz, rémálma, hogy egyik reggel arra ébred, nincs hangja. Életfilozófiája egy szóban leírható: Mosoly!
Vissza

Sami Vänskä

Sami
Sami Vänskä 1976. szeptember 26-án született, jelenleg a finnországi Kiteeben él. Hét éve tanul basszusgitározni magántanárnál. Eleinte néhány metal-bandában játszott, majd a Nightwish előtt, a Nattvindens Grĺtban találkozott Tuomasszal. Kedvenc étele a pizza, és legurít néhány sört. Kedvenc filmje a Száll a kakukk fészkére, sorozata az X-akták, rendezője Steven Spielberg. Kedveng írója Stephen King, könyve tőle A talizmán. Legszívesebben Rush-t, Primus-t, RHCP-t, Death-t, Pantera-t és Manowar-t hallgat. Kedvenc évszaka a nyár.
Vissza