Nightwish.hu

Nightmail: Tuomas – 2008 július

2008-07-08 Nightmail: Tuomas – 2008 július

Azure (Egyesült Királyság): Finnországon kívül, hol szeretnél leginkább élni?

Tuomas: Mélységesen imádom a hazámat, úgyhogy soha nem fordult meg a fejemben, hogy máshol éljek. De ha valami miatt száműznének Finnországból, akkor Ausztrália vagy Kanada lenne az első választásom.

Janet (Egyesült Államok): Milyen zenéket hallgatsz mostanában?
Tuomas: A jelenlegi top5: 1. Indica: Valoissa, 2. Mike Oldfield: Music Of The Spheres, 3. Brother Firetribe: Heart Full Of Fire, 4. Children Of Bodom: Blooddrunk, 5. Amy MacDonald: This Is The Life

Sara (Los Angeles): Nem szoktad megijeszteni a kisgyerekeket amikor Disneylandben vagy?
Tuomas: =) Nos, egyszer egy kislány odajött hozzám, ártatlan, tágra nyílt szemekkel, és azt kérdezte: ’elnézést, de férfi vagy, vagy nő?’ Marco szakálla pedig kifejezetten nagy sláger volt.

Lauren (Sydney, Ausztrália): Mi van most a zsebedben?
Tuomas: Nincsenek zsebek a micimackós alsógatyán, amit épp viselek. Túl meleg van ebben a hotelszobában egy hosszú nadrághoz.

Karan (Egyesült Királyság): Mi az, amit leginkább becsülsz másokban?
Tuomas: Jóság, udvariasság, hűség, és a képesség, hogy megtaláld a boldogságot a legapróbb és legegyszerűbb dolgokban.

Jo (Suffolk, Anglia): Ha a Dark Passion Play egy kert lenne, mi lenne benne?
Tuomas: A kert közepén egy sötétvizű tavacska van, állatok nélkül, kövekkel körülvéve. Fölötte egy íves kis híd. A híd korlátjait mérgező borostyán futja körül. A híd elülső oldalát kaktuszok, homok, és kis kőalakzatok borítják. A másik oldalon, egy aprócska részen a leggyönyörűbb orchideák nyílnak, és van egy hatalmas tölgyfa is, hintával a legalsó ágán. Viszont az orchideák hervadoznak, mert elfelejtettem megöntözni őket. Noha a tölgy magas, és büszkén áll.

Dakota Brown (Michigan, Egyesült Államok): Láttad már a Wishmaster félrehallott szövegű videóját a Youtubeon? Ha igen, mit szólsz hozzá?
Tuomas: Az egyik legviccesebb dolog, amit valaha láttam! Bárki is készítette, nagyszerű munka.

Cathy (Egyesült Királyság): Szoktál verseket írni a szabadidődben (a dalszövegeiden kívül)? Ki a kedvenc költőd?
Tuomas: Nem igazán, többé-kevésbé minden írásom dalszövegként végzi. Viszont egy albumhoz általában 3-4 jegyzetfüzetet is megtöltök, szóval mindig akad elég sok, ami valójában nem kerül bele egy dalba sem. Nemrég a régi AFF-Oceanborn-Wishmaster-korszakból való jegyzeteimet olvasgattam, és egy halom fel nem használt kelta elégiát, dalszöveget, ötletet találtam. Azt is észrevettem, hogy a ’Stargazers’ eredeti címe ’Aztecs’, a ’Dead Boy’s Poem’-é pedig ’Long-Forgotten’ volt. Talán egyszer visszatérek ezekhez a szövegekhez, végül is egy olyan időszakban születtek, amikor minden kicsit tisztább volt. A kedvenc költőm Walt Whitman, különösen az ’Ének magamról’ című verse. Finn költők közül Eino Leinot és Uuno Kailast szeretem.

Victor (Brazília): Amerikában élőben játszottátok a ’Higher Than Hope’ című számot, amikor Marc Brueland családja is jelen volt. Milyen volt újra előadni ezt a dalt? És mi a helyzet a John Two-Hawksszal előadott ’Creek Mary’s Blood’-dal?
Tuomas: Ezek a dalok nagyon különlegesek, és nem akarjuk gyakrabban játszani őket. A ’Creek’-et csak akkor, ha John velünk van, a ’Higher’-t pedig csak olyankor, amikor a Brueland család is nézi a showt, vagy ha az alkalom úgy kívánja. Ezek a dalok olyannyira sötét vizekre eveznek, hogy néha nehéz kezelni őket. Nem gondolom, hogy lenne még olyan szám, ami annyira borzongat, mint ez a kettő, kivéve persze a ’The Poet And The Pendulum’.

Aino (Oulu): Mi a legjobb dolog, ami történhet ma veled?
Tuomas: Ha néhány ismerősöm odajönne hozzám, és azt mondanák, hogy most minden sokkal jobb az életükben.

Oceanwhisperer (Egyesült Királyság): Az összes szám közül, amit a Nightwish számára szereztél, melyikhez volt a legnehezebb szöveget írni?
Tuomas: Néha nehéz megvalósítani egy nagyszerű ötletet úgy, hogy a szöveg végül igazán megragadja az ötlet vagy sztori lényegét. Ilyen számok például a ’Dead To The World’, a ’Nemo’ és a ’Whoever Brings The Night’.

Eleonora (Svédország): Mi az első, amit turnéról hazaérkezve teszel?
Tuomas: Mélyet lélegzek a friss vidéki levegőből, felfűtöm a szaunát, mosok, megnézek egy gagyi agypusztító filmet, és közben elalszok.

Emma: Dolgozol már az új Nightwish albumon? :)
Tuomas: Ötlet szintjén igen, állandóan. Épp most vettem egy ennivalóan édes új jegyzetfüzetet, aminek a borítóján Snufkin van a Múminból, mert az első már megtelt. =) Ebben a pillanatban már van egy teljes számom, rengeteg koncepció, címek, és egy egészen tiszta vízió az albumról. Fantasztikus lesz elkezdeni dolgozni vele teljes munkaidőben, valamikor a következő évben. De addig még túl kell élnünk, és ki kell élveznünk a turnét!

Kora (Olaszország): Mi az, amit különösen szeretsz az Indica zenéjében?
Tuomas: Van valami kivételesen őszinte és eredeti azokban a tündéri barna csajokban, ami igazán elvarázsol. Fantasztikus dalok, nagy szív, Sohaország találkozása egy személyes naplóval.

same young fan (same place): Bocs, ha házas vagy! De nagyon erősnek látszol, imádom az izmaidat!=D
Tuomas: Ez jó… Igazán a dolgok velejéig látsz.

Amy (Kalifornia, Egyesült Államok): Az egyik koncertetek előtt a barátaimmal észrevettük, hogy a bandával a turnébusz mögött kosaraztok. Gyakran sportoltok? Melyik a kedvenc sportod nézni, és melyik játszani?
Tuomas: A kedvenc sportom játszani és nézni is a tenisz. Elég sokat játszottam, amikor fiatalabb voltam, és mostanában gondoltam is rá, hogy felébresztem a szunnyadó tehetséget. Két napja teniszeztem először az elmúlt 10 évben, és nagyon jól esett! Most már van ütőm és cipőm, szóval elkezdődhet az elveszett ügyesség utáni vadászat. Nem vagyok nagy sportrajongó, de szeretem követni a finn baseball, a jéghoki, és nagyobb focibajnokságok eseményeit.

Heini (Kuopio): Válaszolj őszintén, dobtál ki valaha is valamit, amit egy fan adott neked? És tényleg minden rajongói levelet elolvasol? (Én nem hiszem el.)
Tuomas: Otthon, biztonságban megvan minden ajándék és levél, amit kaptam. Igaz, egyszer egy fan nekünk ajándékozott egy másfél méter magas szobanövényt egy agyagedényben, amit egyszerűen nem tudtunk hazavinni. Mindenesetre köszönet a szándékért! Minden egyes levelet elolvasok, ami csak elér hozzám.

Cristina (Wirkala):
Sorolj fel pár dolgot, amit olyankor csinálsz, amikor senki sem lát!
Tuomas: A ’90-es évek diszkóslágereit keresgélem a Youtubeon, hideg kolbászt mártogatok ecetbe, egy tábortűzhöz beszélek, vagy énekelek. És zenét írok.

jaime (Peru): Naponta hányszor szoktál lerészegedni?
Tuomas: Húha, azt hiszem, picit javítanom kell a nyilvános imidzsemen…

Phoebe (Anglia): Helló Tuomas, hogy vagy? Mi a legszörnyűbb dolog a hírnévvel kapcsolatban? Ijedtél már meg valaha is attól, hogy mennyi nőnemű rajongód van, vagy hogy hogyan viselkednek?
Tuomas: Helló Phoebe, igazán minden rendben, köszi! A legszörnyűbb dolog az, hogy hogyan érzed magad mindenki tulajdonaként. Nem vagyok biztos abban, hogy megismerem még valaha is a Rocksound vagy egy bulvármagazin címlapján lévő fickót. Csak hozzatok nekem egy ketrecet és egy banánt. Általában a fanok, akikkel találkozok, nagyon kedvesek, udvariasak, és megértőek. De azért néhányszor már enyhén megijedtem néhány rajongótól, meg a borzasztó leveleiktől. Csak hogy tisztázzam, SOHA nem chatelek az interneten, semmit sem tudok a Messengerről vagy a Skyperól, és azon a Facebook-izén sem vagyok regisztrálva. Létezik néhány ’hamis-Tuomas’, és sajnálom, ha bárkit felidegesítettek ezek a csalók.

Calli (Kalifornia, Egyesült Államok): Tuomas, ha egy kitalált történetben vagy egy tündérmesében élhetnél, melyik lenne az?
Tuomas: Bármely ’boldogan éltek, míg meg nem haltak’-mese megtenné. Útközben odafelé azért szívesen megnézném Kacsavárost és Múminvölgyet.

Helena és Anni (Hämeenlinna)
: Vannak becenevei a számoknak, amiket játszotok?
Tuomas: Igen, ilyen becenevek például: Keidenssi-Pentti, Döddödödöö, Sliipari és a While Your Hips Are Still Spread.

MrMikkeli (Mikkeli): A nagyi-stílus nem kelendő… Bocs… Vissza Tarját…
Tuomas: Én elégedett vagyok az eladási adatokkal.