Nightwish.hu

Anette blogja

2009-06-21 Anette blogja

2009. június 5. péntek, 16:17

Az első adag válasz;=)

Ok srácok, annyi kérdést kaptam (köszönöm;=), hogy darabokban kell megválaszolnom őket. Remélem, így is rendben van;=)

Kezdjük!

Helló Anette!

Én vagyok a www.anetteolzonitalia.com webmastere, kérlek, nézd meg!!

A kérdésem: ki a kedvenc nem-metal előadód? Köszönöm! Szeretlek!!!

Anette: Már láttam az oldalt és nagyon tetszik! Köszönöm;=) Sok előadót szeretek, de kifejezetten szeretem Justin Timberlake-et, Andrea Bocelli-t, Faith Hill-t, Sarah Brightman-t, Duffy-t, Amy McDonald-et, Frida Hyvönen-t, és még sok mást. Nagyon széleskörű a zenei ízlésem, és nehéz csak néhányat kiemelni;=)

Margit üzenete:

Van néhány kérdésem:

1, Mely nyelveket beszéled és milyen jól?

2. Mely városok gyakorolták rád a legnagyobb hatást?

3. Milyen dolgok érdekelnek a zenén kívül? Például történelem vagy művészet vagy bármi egyéb?

4. Milyen munkát vállalnál szívesen, ha nem énekesnő lennél?

Szia Margit,

1. Svédül és angolul beszélek. Értek és beszélek kicsit franciául, németül és dánul. És értek egy icipicit finnül;=)

2. Annyi szépet láttam;=) Egy lenyűgöző NAGY város Mexikóváros. Annyira furcsa, hogy oooolyan nagy! És imádtam Osakát és Tokiót. Imádom Los Angelest és New Yorkot. Nem a szépségükért, hanem az egész ottani élményért. Párizs nagyon gyönyörű még, és Prága is.

3. Szeretek olvasni, és a vámpírsztorikat, igaz történeteket, életrajzokat preferálom, és persze a Harry Pottert is;=) Én magam is szeretek írni, szóval ez egy hobbi számomra. A divat, a ruhák is érdekelnek. Hetente több magazint olvasok, meg divatblogokat. Ezt nagyon imádom;=) Szeretek múzeumokba járni, kastélyokat meglátogatni és tanulni az elmúlt időkről. A New Age és a spirituális dolgok is közel állnak a szívemhez.

4. Egész eddigi életemben ’normális’ emberként dolgoztam, szóval máris sok mindent csináltam. De szeretnék pszichológus vagy író lenni;=)

Janne kérdése…

Milyen helsingborgi bandákat ismersz?

Hi Janne! Pillanatnyilag nem ismerek sokat, csak a Sounds-ot és a Soilwork-öt;=)

Berni1988 kérdése… Helló Anette!

Nagyon várom, hogy lássak a Hartwall Arenában, és szeretném tudni, hogy mit jelent a „speciális, hazatérő show”. Hosszabb lesz a setlist, vagy valami ilyesmi?

Helló!

Ez egy nagyon jó kérdés!! Igazából fogalmam sincs;=) Ugyanolyan meglepett leszek azon az estén, mint te! A hazatérő szerintem azt jelenti, hogy a srácok visszatérnek Finnországba az utolsó koncertjükre. Én így értelmezem;=)

Feathertail kérdezte.. Ez egy kicsit hülye kérdés, de van egy olyan címed, ahová a rajongók levelet írhatnak neked? Csak mert én nem vagyok túlzottan az e-mailek rajongója;-)

És még egy kérdés… azt írtad, szereted a vegetáriánus konyhát. Vegetáriánus vagy?

(személyesen érdekel, mert én az vagyok^^)

Helló,

Küldhetsz levelet erre a címre: Hagenburg Management, Kyrkogatan 31, 411 08 Göteborg, SWEDEN.

Egy hónapja elkezdtem próbálkozni a vegetáriánus életmóddal, mert szeretném látni, hogy a testem jobban érzi-e magát ilyen étkezéssel. Ez nem az állatok miatt van, hanem a személyes egészségemért. Valamikor talán elkezdek újra húst meg ilyesmit enni, de pillanatnyilag élvezem, hogy teljesen vega vagyok;=)

Maiane kérdése:

Amikor nem vagy jó hangulatban, melyik az A Szám ami újra fel tud vidítani? (nem feltétlenül Nightwish;))

Helló! Több is van, de egy, amit kifejezetten imádok énekelni, amikor kicsit letört vagyok, az egy svéd szám, a Såsom i Himmelen című filmből, a szám címe pedig Gabriellas song.

AL kérdése: a bâlei show alkalmával, március 28-án, adtam neked egy svájci tehenet egy levéllel. Emlékszel?

Helló! Igen, emlékszek. Köszönöm még egyszer;=)

lacereynolds kérdése:

Szereted, amikor a fanok odamennek hozzád az utcán, hogy kérjenek egy képet, vagy ilyesmi?

Korán szeretsz kelni, vagy inkább sokáig alszol?

Helló!

Ez attól függ, hogy mikor és hol kérdeznek meg. Ha van időm, és szépen kérnek meg, akkor nincs probléma.

Szeretek sokáig aludni, de sajnos általában reggel 7-kor kelek;=(

Janne kérdése:

Beszéltél Tony Iommival a Black Sabbathból, amikor ő a backstageben volt egy koncerteteken? Ő az egyik legnagyobb legenda, akit ismerek.

Helló Janne,

Köszöntem neki, de többet beszélgettem a svéd feleségével;=)


2009. június 5. péntek, 15:43

Kérdések

Helló srácok,

Köszönöm a kérdéseket! A válaszok ma vagy holnap érkeznek;=)

2009. június 5. péntek, 10:13

Kérdések ideje;=)

Szóval, mielőtt elindulok a városba, szeretném ha tudnátok, hogy ma írhattok nekem kérdéseket, és megválaszolom őket, amilyen hamar csak lehet;=)

Tessék kérdezni!

2009. június 5. péntek, 09:41

Gyönyörű vagy sem…

Ok, most engedjétek meg, hogy megválaszoljak egy kérdést, amit a kommentekben kaptam. Az volt a kérdés, hogy milyen érzés állandóan azt hallani, hogy gyönyörű vagyok.

Azt kell, hogy mondjam, hogy ez csodálatos, és mindenkinek köszönöm, aki ezt mondja. Remélem, a bensőmre is értitek;=)

Azt is el kell mondanom nektek, hogy ilyeneket is hallok: kövér, csúnya, rossz énekesnő, krumpliszsákruha, stb.. legalább annyiszor, ha nem többször… szóval igazán jó a kedvesebb szavakat is hallani időnként;=)

Én soha nem gondoltam úgy magamra, mint gyönyörű nőre, de dolgozom rajta. És remélem, hogy az emberek még inkább szeretnek a bensőm miatt.

Köszönöm mindenkinek, aki szívmelengető és szép dolgokat mond. Igazán, nagyon áldottnak érzem magam, hogy vagytok nekem srácok itt, és olvassátok, amit írok, és érdeklődtök irántam, meg persze, a Nightwish iránt;=)

Ölelés,

Anette

2009. június 5. péntek, 09:19

Szar reggel;=(

Helló, jó reggelt mindenkinek!

Nos, el kell mesélnem egy furcsa sztorit, és mondjátok meg, mit gondoltok róla:

Tegnap elindultam a szép új autómmal, és megállított egy rendőr, aki meg akart szondáztatni. A rendőrnő nagyon megcsodálta az autómat, és beszélgettünk egy picit. Aztán azt mondta, hogy reméli, nem húzom meg a kocsi oldalát… nagyon rossz lenne újrafesteni…

Ok, itt még nem aggódtam… hazamentem, aztán ma reggel felébredtem, a fiammal mindketten elég ingerültek voltunk, és vitáztunk kicsit, míg a kocsihoz értünk. Az autóm elég nagy, szóval minden nap külön szenvedés kiállni és beállni vele. Volt egy autó a jobb oldalán, ami nagyon közelre parkolt, mögötte egy nagy Lexus, a Lexustulajdonosok pedig azt hiszik, hogy az övék a legnagyobb és leghosszabb autó a világon, ezért fél méterre kilógnak…hmmm… ok, és egy oszlop a bal oldalon.

Beszálltam az autóba, elkezdtem tolatni, és nagyon finoman az oldalát végigkarcolta az oszlop… b*ssza meg!

Szóval.. a rendőrnő egy boszorkány volt, aki megátkozta az autó bal oldalát pusztán irigységből???? Vagy mi???

Mondjátok el, mit gondoltok;=) (esetleg megvigasztalhattok… annyira letört és szomorú vagyok az imádnivaló autóm miatt…)

Ölelés, legyen egy szép napotok! (és vigyázzatok a boszorkákkal;=)

A bejegyzéshez tartozó kép: 1

2009. június 4. csütörtök, 19:53

A napom….

…nagyszerű és relaxáló volt;=)

A reggeli séta után egy nagyon szép helyre mentem ebédelni, ami a lakásom közelében van. Remek a konyha, és nagyszerű palacsintáik is vannak. Meghitt a környezet ahhoz képest, hogy a város közepén van.

Aztán eljött a póthajak ideje, most már ismét hosszabb a hajam, már csak néhány vékony, világosabb csíkra van szükségem elöl, és kész vagyok. Itt egy kis ízelítő az új színből;=) Ez nagyon közel van a természetes hajszínemhez, és ezt volt az, amit akartam. Tipikus ’svéd patkányszőke’;=) De hogy még klasszabb legyen, tetettem bele 4 különböző színből csíkokat, így sokkal eredetibbnek néz ki.

A bejegyzéshez tartozó képek: 1, 2, 3

2009. június 4. csütörtök, 10:10

Reggeli séta az erdőben

Jó reggelt!

Most értem haza egy egyórás erdei sétáról;=) Reggelente szoktam ilyet, és azt kell mondjam, hogy az egész napot sokkal jobbá teszi. Szuper, napos az idő, és csináltam pár képet, tessék: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

2009. június 3. szerda, 22:03

Sweden Rock Festival ezen a hétvégén;=)

Magam soha nem voltam a Sweden Rock-on, de sok éve hallom, hogy ez mennyire jó fesztivál, és ebben az évben a PAIN is fel fog lépni. Holnap fognak játszani úgy 12.00 körül, szóval ha ott vagytok, javaslom, nézzétek meg őket;=)

Egy másik banda, amit szeretnék látni, ha mennék (és ha nem használnák azokat a hatalmas hangbombákat, amiket utálok, grr), az IN FLAMES.

Imádom a bandát, de tavaly, amikor a Metaltown fesztiválon utánunk játszottak, majd’ meghaltam a nagy robbanásoktól. Bocsánatot kérek minden hangbomba-imádótól, de én személy szerint utálom őket. Mi is használunk pirotechnikai elemeket, de hang nélkül, és szerintem ugyanolyan jól néznek ki nélkülük;=)

Szeretném látni a Kamelotot is. Nemrég kezdtem el hallgatni őket, és imádom. A The Ghost Opera című album nagyszerű.

Ez a szám annyira jó:

Kamelot – Love You to Death

A bejegyzéshez tartozó képek: 1, 2, 3, 4

(Fotók: swedenrock.com, a pain myspace oldala, kamelot.com és inflames.com)

2009. június 3. szerda, 20:03

Megfagyva…

Annyira fázok;=(

Minden bizonnyal nagyon hiányzik ma a ciprusi meleg időjárás. Itt ma szeles és hideg idő volt egész nap. Kb. csak 15°C. Most értem haza, miután másfél órát ültem kint a fűben, focit néztem, és most szükségem van egy forró zuhanyra;=)

De később visszajövök, remélem csodálatos napotok volt, és melegebb, mint az enyém;=)

Ölelés!

A bejegyzéshez tartozó kép: 1

2009. június 2. kedd, 21:24

Ciprusi fotók

Ezek a képek pedig Cipruson készültek;=) Egy Althea Beach nevű helyen voltunk, a Fügefa-öbölben. Szuper hotelünk volt, all inclusive ellátással, gyerekeknek szóló programokkal, szóval nagyon pihentető hetünk volt. A gyerekek számára volt ott néhány nagy figura, hogy szórakoztassák őket, itt láthattok képeket a Bamse, Vargen és lille skutt nevű figurákról. Itt van némi információ róluk a Wikipedián, ha nem ismeritek őket.

A bejegyzéshez tartozó képek: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

2009. június 2. kedd, 19:47

Fotók;=)

Helló!

Végül sikerült feltöltenem a képeket! Itt vannak: 1, 2, 3

Ezek az elsők most a Sofieroban töltött kirándulásról, a park a szép virágokkal, ha emlékeztek;=)

2009. június 2. kedd, 19:18

Hajfestő nap

Jó estét mindenkinek!

Ma elfoglalt napom volt. Persze meg kellett csinálni néhány dolgot, mivel távol voltam egy hétig, és mivel közelednek a koncertek, rendbe kellett tenni a hajamat és a ruháimat. A legjobb barátnőmhöz, Lindához mentem, aki az Idas Hårdesignnál dolgozik. Ő sok éve mellettem van, és szinte minden alkalommal ő csinálta a hajamat a Nightwish karrierem során. Nagyon sok koncert előtt csinálta meg a hajamat és a sminkemet, és ezek között volt például az első skandináv koncertem Koppenhágában, ahol egy interjún is részt vettünk, amit itt láthattok. Ő nagyszerű! (bár az interjú csak svédül olvasható)

Ma egy új árnyalatra festettük be a hajamat, és csütörtökön ideje felrakni némi póthajat. Nagyon örülök az új színemnek, és remélem nektek is tetszeni fog;=) Most megpróbálom feltölteni azokat a képeket a számítógépemre, szóval kicsit később jövök…

A bejegyzéshez tartozó kép: 1

2009. június 1. hétfő, 21:41

Suomi Safari;=)

Sziasztok!

Most már hivatalossá vált, úgyhogy elmondhatom nektek:

Fel fogok lépni egy koncerten, ami egy nagy fesztivál része lesz Stockholmban, Svédországban. Augusztus 13-án kerül megrendezésre, az este témája Svédország-Finnország, és az esemény neve Suomi Safari. Játszani fog egy szimfonikus zenekar, lesz kórus, és még néhány szólista, akiknek van valami közük Finnországhoz.

A weboldal csak svédül elérhető, de azt írja, hogy júniustól angolul is elérhető lesz, szóval csekkoljátok néha;=)

A bejegyzéshez tartozó kép: 1

2009. június 1. hétfő, 21:11

Újra itthon…

Sziasztok!

Szóval hazaértem, és sajnálom, hogy nem voltam itt egy hétig, de úgy döntöttem, tartok egy nagy szünetet, és ebbe a számítógépem használata is beletartozott;=) Bár tudom, hogy ezt mind meg fogjátok nekem bocsátani, én pedig megígérem, hogy többet írok ezen a héten.

Már majdnem megoldottam a képfeltöltés problémáját. Szóval hamarosan feltöltök néhány képet az utazásról és az utolsó hétről is, mielőtt elmentem.

Az utazás csodálatos volt! A hőmérséklet 32-34°C között volt, csak feküdtem a medence szélén, teniszeztem, strandröpiztem, és élveztem a klassz, relaxáló napokat. Igaz, a hét túl gyorsan eltelt, de egyszer minden véget ér, és most hamarosan eljön az első nyári fesztiválunk, a Sauna Open Air ideje Finnországban, szóval ez a hét készülődéssel és énekléssel fog telni.

Meg fogom válaszolni a kérdéseiteket hamarosan, és köszönöm a legutóbbi posztomhoz érkezett rengeteg szép kommentet;=)

Szép és csodálatos estét nektek!

A bejegyzéshez tartozó kép: 1

2009. május 24. vasárnap, 23:55

Gondolatok elalvás előtt

Láttam ma egy nagyszerű adást a tévében egy sráccal, aki itt Svédországban egy ismert humorista/tévés személyiség. Egy 1 óra 45 perces monológot adott elő, nagyrészt a kilencvenes évekről. Nagyon megnevettetett, de ugyanakkor beszélt néhány igazán komoly dologról.

Beszélt a gyerekkoráról. 14 éves koráig ágyba vizelt éjszakánként, emiatt gyakran megverték és csúfoltak az iskolában, és be kellett zárnia magát a vécébe egész napra, hogy elmeneküljön a gúnyolódó gyerekek elől, akik a karjánál fogva fellógatták egy fára, és mindenhol ütötték…

Annyira elszomorodok, és nagyon, nagyon mérges leszek, amikor ilyen dolgokról hallok! Magam is úgy emlékszek az iskolára, mint egy kemény és ijesztő helyre. És most, hogy én is anya vagyok, nagyon aggódok az ilyesmik miatt. Annyira nehéz, mert ezek a dolgok mindig is létezni fognak, de az én álmom az, hogy egy gyereknek vagy felnőttnek se kelljen félnie, amikor iskolába/munkába, vagy akár haza megy. Háborúk, gúny, kegyetlenség, erőszak és fájdalom, ezek azok a dolgok, amiket a leginkább utálok ebben a világban;=(

Próbáljuk meg egy jobb hellyé tenni!

Jó éjt nektek, most lefekszek és olvasok egy jó könyvet;=)

2009. május 24. vasárnap, 21:50

RISK és pakolás

Jó estét mindenkinek;=)

Ma este egy RISK nevű játékkal játszottam. Nem tudom, próbáltátok-e már, de nagyon jó móka. Az egyetlen rossz dolog, hogy eltart néhány óráig… Ma nem én nyertem, de hamarosan bosszút állok;=)

Aztán ideje volt, hogy megfürdessem a két cicámat. Nem szeretik, de ezen a héten egy macskaszállóban fognak lakni, szóval szerettem volna, ha jó az illatuk. Imádom a macskáimat, és mindig nagyon hiányoznak, amikor turnézok vagy vakáción vagyok, de tudom, hogy jó helyük van a hotelben;=) Ezen a nyáron beszerzek még egy cicát. Most egy olyan fajtán gondolkozok, aminek a neve Maine Coon. Elég nagyra megnőnek, de nagyon jól elvannak a gyerekekkel, stb, és nagyon szeretem, ahogyan kinéznek;=) Itt egy kép egy kiscicáról, szóval így tudjátok, hogy miről beszélek. De én egy vöröset vagy feketét szeretnék;=)

Most ideje pakolni és befizetni a számlákat, szóval ez kész lesz mielőtt indulok holnap. Unalmas, de szükséges dolgok…

Aludjatok jól! Ölelés!

A bejegyzéshez tartozó képek: 1, 2

(Fotó: S*Vilda Villan’s és game.com)

2009. május 24. vasárnap, 17:28

Holnap egy sokkal melegebb helyre utazok;=)

Annyira vágyom rá, hogy csak heverésszek a medence partján, egy jó könyvvel a kezemben. Semmi stressz, csak úszás és idő a pihenésre;=)

Távol leszek egy hétig, most egyszerűen szükségem van rá, hogy relaxáljak, mielőtt elkezdődik a nyár a fesztiválokkal. Otthon lenni soha sem igazi pihenés, mindig annyi elfoglaltságot találok. És a családomnak is szüksége van rá, hogy kicsit velem legyenek, és ez a hely tökéletes lesz!

Ezen túl jó kajákat is fogok enni;=) És edzek is persze.

Vásároltam egy szép nagy kalapot, hogy megvédje a naptól a sápadt arcomat, így nem lesz túl sok ráncom… haha! Vagy vörös orrom. Ha nap ér, mindig vörös lesz az orrom. Olyan vagyok, mint Rudolf, a rénszarvas, amikor leég, és nem akarok úgy kinézni az első fesztiválon Tamperében, június 7-én.

Ma csak lustálkodtam, mert migrénnel keltem és semmire sem voltam képes. Szóval tévéztem kicsit, most pedig ideje vacsorázni. A mai menü: sütőben sült zöldségek, sajttal töltött vegaszelet, és hideg mártás;=) Nyami!

A bejegyzéshez tartozó képek: 1, 2, 3

(Fotók: accent.se és fritidsresor.se)

2009. május 24. vasárnap, 11:01

Válaszok a kérdéseitekre;=)

Jó reggelt/God morgon (svédül)!

Ma sokáig aludtam, mert mostanában aaaannyira korán keltem minden nap, szükségem volt a pihenésre. Most készen állok arra, hogy válaszoljak a kérdésekre, amiket a hozzászólások között kaptam. Hajrá!

Anonymous arról kérdezett, hogy mit gondolok Tuomasról, mint dalszerzőről:

– Azt gondolom, ahogyan ti is, hogy ő egy zseni. Igazán nagyon tehetséges és nagyon szeretem a számait énekelni;=)

Anonymous arról kérdezett, hogy ki a webmaster az oldalamon:

– Egy Dimi nevű srác Dániából, ő csinálta a Europe nevű banda honlapját is.

Noelia azt kérdezte, hogy megváltoztatom vagy megújítom-e a külsőmet a nyári fesztiválokra:

– Pillanatnyilag ki vannak véve a hajpótlásaim, hogy pihenjen a hajam egy pár hétig, de azután újakat csináltatok, ezúttal ismét szőke leszek, de kicsit közelebb a saját, patkányszerű árnyalatomhoz;=)

A ruhák sokkal nyáriasabbak lesznek, szóval kevésbé sötétek. Már beszereztem néhány új ruhát;=)

Ahasverus kérdezte, hogy időnként használom-e a fejhangomat:

– Igen. Mindenféle technikákat mixelek, amikor énekelek, és mindig azt használom, amit éppen a legmegfelelőbbnek érzek a dalhoz, amit éneklek.

Miriam kérdezte, hogy melyik Nightwish számot a legnehezebb elénekelni:

-Ha rossz napom van, szinte mindet nehéz énekelni, mivel elég magasan kell énekelnem. A számok egy magasabb tartományban íródtak, főleg azok, amelyeket korábban Tarja énekelt. De néhányat a bennük lévő érzések miatt nehéz énekelni. Érzelmileg. Ha egyet-kettőt kellene választanom, akkor most azt mondom, hogy a Ghost Love Score eleje, hiszen azt fejhangon éneklem, és abban kicsit bizonytalan vagyok, és az Escapist, mivel magas a refrénje, és az a sok szó…;=)

Becky kérdezte, hogy van-e kedvenc cipőmárkám:

– Van néhány;=) Imádom a cipőket. Ez totális őrültség, de képes lennék minden nap cipőket vásárolni;=) A kedvenceim a szekrényemben egy pár Louis Vuitton, amit az európai turnén viseltem. Nagyon menő, és ahhoz képest, hogy 13 cm magas sarkai vannak, nagyon kényelmes. De imádom Christian Louboutint, Diort, Guccit és a svéd márkánkat, az Acnet.

Lissy arról kérdezett, hogy jobban megtalálom-e a helyemet a Nightwishben, mint egy éve:

– Igen. A téli nagy szünetünkig folyamatosan rengeteg nyomás nehezedett rám, egyszerűen ki kellett hevernem. Anette vagyok, nem Tarja, és próbálok annyira jó lenni, amennyire csak tudok. Úgy éneklek, ahogyan, és olyan vagyok, amilyen, és ezt egyesek imádják, mások pedig nem;=) De továbbra is énekelek, és sokkal nagyobb móka most a színpadon állni. Ez az életem, ez a munkám, és imádom!

Jenny azt kérdezte, hogy van-e kedvenc feladatom, amikor az éneklést gyakorlom:

– A lágyabb hangot gyakorlom a legtöbbet (’neutral’ vagy fejhang), mivel a beltinget, curbinget és a keményebb stílusokat sokat használom színpadon. Amikor a beltinget használom, az első hang, ami elfárad és elkezd nem működni, az a neutral. Szóval elengedhetetlen számomra, hogy naponta eddzem turnén, és hogy lágyítsam a keményebb hangot, így nem kell annyira erőltetnem a hangomat. Továbbá próbálok magasabb hangokat elérni, ezért most magasabb regiszterben gyakorlok. Néhány ilyen gyakorlat segít egy koncert előtt is, hiszen olyankor minden magas hang halknak, gyengének érződik;=)

Arianna azt kérdezte, hogy mi a kedvenc ételem:

– Imádom a vegetáriánus kajákat és a szójakolbászokat;=) Babsaláta-függő vagyok, minden nap eszek olyat. De imádom a zöld és a vörös teát is, és egész nap azt iszok.

Jenny azt kérdezte, hogy mindegyik neutral stílust használom-e, amikor gyakorlok:

– Főként a metal neutral és neutral stílusokat használom színpadon, de amikor gyakorlok, akkor mindet kipróbálom.

Jenny és Sparkling lily arról kérdeztek, hogy melyik a kedvenc ruhaüzletem:

– Itt ahol élek, Helsingborgban sokat shoppingolok a Zebra, Cenino, Evy és Cirkus nevű üzletekben. Gyakran járok Koppenhágában is, és ott vannak a dán tervezők, a Designers Remix kollekció és Malene Birger üzletei. A Designers Remix ruháit gyakran fogom hordani a jövőben, mert kötöttem velük egy kis szerződést. Például a párizsi kis fehér ruhám egy az övéik közül, amit viseltem. Sok ruhát Stockholmban veszek meg, olyankor a PUB, Acne, Top Shop és NK nevű üzletekben vásárolok. A ruhák, amiket a legutóbbi európai turnén viseltem, nagyrészt Designers Remix kollekció, Dolce&Gabbana, Louis Vuitton, Dior, Acne és Tiger márkájúak. Szeretem a letisztult stílust és a rövidebb ruhákat;=)

Dina azt kérdezte, hogy gondolkoztam-e már egy horvátországi vakáción:

– Ez egy olyan dolog, amire szeretnék sort keríteni. Imádtam ott lenni, és nagyon szép ország, szóval miért ne;=)

Jenny azt kérdezte, hogy mekkora a hangterjedelmem:

– Nem igazán tudom már a hangterjdelmemet, mert nagyon rég csekkoltuk le utoljára. De szoprán vagyok, és ha a klasszikus hangképzést használnám,  lírai lennék, azt hiszem. Elég széles a hangterjedelmem, nagyon mély és egészen magas hangokra is képes vagyok. A beltinget használva nagyon magasra tudok jönni, a fejhangomon pedig dolgozok, hogy magasabb legyen.

Tom azt kérdezte, hogy ideges voltam-e az első Nightwish koncertemen:

– Igen, az voltam. Borzasztó volt…;=) De a srácok is ugyanolyan idegesek voltak, szóval segítettünk egymáson egy buzdító beszéddel, mielőtt színpadra léptünk.

Niki kérdezte, hogy honnan jöttek a Hep Hep-ek:

– Sosem gondoltam rá, csak megtörtént. Azt hiszem, eleinte csak hey, hey, hey volt…;=)

COBH kérdezte, hogy nehéz volt-e átlépni az Alysonból a Nightwishbe:

– Nyilván egy teljesen más stílus volt, és magasabb számokat kellett énekelnem, de ezen kívül annyira nem volt nagy a különbség;=)

The little mermaid kérdezte, hogy hol tud Alyson Avenue CD-ket vásárolni:

– Mindet ki fogják adni újra május végén, szóval tartsd nyitva a szemed, hogy hol lehet majd megvenni őket.

Babsy_NW kérdezte, hogy készül-e majd videó a The Rasmusszal közös számunkból:

Igen, a szám szeptember/október környékén fog megjelenni, ha minden jól megy.

Iwenna kérdezte, hogy hogyan tanultam meg érzelmileg ilyen jól előadni a számokat:

– Mindig így énekeltem. Amikor a koppenhágai Zenei Konzervatóriumba jártam, azt mondták nekem, hogy szomorkásak a magánhangzóim, hogy melankolikus a hangom. Talán ez az, ami jó történetmesélővé tesz, amikor énekelek? Igazán nem tudom, egyszerűen csak éneklek;=)

Masterchief kérdezte, hogy várom-e a Hartwall Arenában esedékes turnézáró koncertünket:

– Igen, várom;=) Nagyon klassz lesz!

Masterchief kérdezte, hogy melyik volt a kedvenc koncertem a DPP turné során:

– Annyi volt, hogy nehéz egyet mondani… Imádtam a Rock am Ringet, mert kb. 70000 ember volt ott;=) Nagyon jó volt a tavalyi svájci koncertünk is, és mindig imádom a párizsi koncerteket. Az ottaniak annyira jók a visításban és éneklésben!

2009. május 23. szombat, 21:36

Visszatérve a moziból…

… és igen, be kell vallanom…. Elaludtam a film közben…;=)

Nos, mit is mondhatnék? Az első Éjszaka a múzeumban nagyon jó volt! Amikor azt láttam, nagyon jót nevettem rajta. De a folytatást nem találtam olyan szórakoztatónak, mint amilyen az első volt. Az effektek mindenesetre nagyon menők és lenyűgözőek. És vicces látni, ahogyan a történelmi alakok életre kelnek, de akkor is… kicsit hosszú és bugyuta volt. Persze a gyerekek a nézőtéren imádták, és mivel azt hiszem, elsősorban nekik készült a film, nem igazán mondhatok többet róla. És jó volt egy kicsit aludni…

Az amerikai turnénk óta, ami egy hete ért véget, még mindig szenvedek az idő-eltolódástól, és a testem időnként olyan rövid idő alatt kapcsol ki, hogy egyszerűen kidőlök. Lenyűgöző, hogy mindig ennyire nehéz hazajönni az Államokból. Ez az irány, nyugatról keletre, ez a legnehezebb számomra, és remélem, hogy hamarosan visszatérhetek a normál rutinhoz;=)

A hajamat tépve próbáltam feltölteni néhány képet a mobiltelefonomról az internetre, de egyszerűen nem működik! De ígérem, tovább próbálkozok, és amint működni fog, megláthatjátok, hogy milyen fotókat csináltam ezen a hétvégén. Most remélem, hogy elég lesz az, hogy élvezhetitek a szép látványt, amit az ablakomból látok;=)

Holnap válaszolok a kérdéseitekre;=)

(Fotó: skanetrafiken.se)

A bejegyzéshez tartozó kép: 1

2009. május 23. szombat, 17:36

Moziidő;=)

Sziasztok, köszönöm a sok szép hozzászólást, válaszolni fogok rájuk, amint lehetséges. Később még fogok ma írni, most viszont ideje moziba menni, hogy megnézzem Az egy éjszaka a múzeumban 2-t.

Később találkozunk!

2009. május 23. szombat, 08:24

Esős szombat;=(

Jó reggelt mindenkinek!

Nem tudom, milyen az időjárás ott, ahol ti vagytok, de itt Svédországban annyira borzasztó… esős, szeles és totál szürke…

Gondoltam, írhatnék pár rövid anekdotát az életemből, és mesélhetnék az élményeimről amiket szereztem különböző bandákban, meg egyéb dolgokról, amit csináltam, és ma azzal kezdem, hogy mesélek a legelső tehetségkutatóról, amin részt vettem.

12 vagy 13 éves voltam, és láttam egy hirdetést, hogy lesz egy tehetségkutató verseny a hozzánk közel lévő nagyobb faluban, és mivel imádtam énekelni, és az volt az álmom, hogy énekesnő legyek, részt vettem ezen a versenyen. Azelőtt álltam már néhányszor színpadon az édesanyámmal és az ő együttesével, szóval szerepeltem már, de nem egyedül, mint ez alkalommal.

Úgy döntöttem, hogy egy nagyon ismert számot fogok elénekelni: Sometimes when we touch a címe, gyönyörű szám, és jó énekelni. Egy banda játszotta a zenét, szóval az egész élőben ment. Hihetetlenül izgultam, és még mindig emlékszek az érzésre, hogy azt sem tudtam, hová nézzek, a lábaim pedig annyira remegtek, hogy attól féltem, el fogok esni a színpadon. Azt a tanácsot kaptam, hogy a közönség felett nézzek egy pontot ahelyett, hogy közvetlenül a szemükbe néznék, szóval láttam a terem végében egy festményt a falon, és arra koncentráltam;=) Ó Istenem, csak álltam ott, bámulva a festményt, arra koncentrálva, hogy olyan tökéletesen énekeljem a számot, amennyire csak tudom. A szám felénél úgy éreztem, van bennem elég bátorság, hogy egy kicsit lenézzek a közönségre, és lepillantottam, és elkezdtem az első sorban ülőket nézni…

Ez egy nagy hiba volt! Néhány másodperc múlva a pillantásom a nővéremre esett, ő csak ült, kisírva a szemeit! Totál bestresszeltem, mert nem értettem, miért sír, és majdnem abbahagytam a koncentrációt, szóval egy macska gyorsaságával ismét felnéztem a festményre, és a szám hátralévő részében nem is néztem le;=)

(a nővérem utólag elmondta, hogy azért sírt, mert olyan büszke volt az ő kicsi húgára;=))

Szóval a mai nap jótanácsa: amikor fellépsz és ideges vagy, nézz el a közönség fölött. Csak az emberek feje fölött, így számukra úgy néz ki, hogy rájuk nézel, pedig az igazság az, hogy nem;=)

A bejegyzéshez tartozó kép: 1

2009. május 22. péntek, 19:23

Péntek esti snack és még néhány szó az éneklésről

Ez a ma esti rágcsálnivalóm. Általában nem eszek chipset vagy sajtos pufit, de ma úgy döntöttem, veszek némi újfajta snacket, amit még nem kóstoltam. Ma ilyet eszek, Favoritmix az OLW-tól. És nagyon finom, mindenkinek ajánlom. Nyami!

Köszönet minden szuper hozzászólásért, megpróbálok majd válaszolni minden kérdésre. Lássunk néhányat, ami az éneklést érinti. A Nightwishben nagyrészt a beltinget használom, de elkezdtem használni a fejhangomat is. Ez nem az a technika, amihez leginkább hozzá vagyok szokva, szóval ez egy olyan stílus, amit többet kell gyakorolnom, és gyakorlom is. Egy dán énektanár CD-jét használom, akit Catherine Sadolinnak hívnak, és akiről úgy gondolom, hogy nagyon érthetően magyaráz, és számomra ez tényleg működik. A Ghost Love Score elején a ’metal neutral’ énekstílust használom.

A bejegyzéshez tartozó kép: 1

2009. május 22. péntek, 17:08

Gyönyörű tájak;=)

Helló mindenki!

Ma eléggé felhős napunk volt itt, de még így is kint töltöttem a napot. Néhány barátommal és a gyermekeinkkel elmentünk egy nagyon híres kastélyparkba, Sofiero-ba. Nagyon büszke vagyok, hogy ez itt van, az én városomban. Helsingborgban élek, ami Svédország déli részében fekszik, és ez a város gyönyörű nyáron. Óceánparti város, és ha hajóra ülsz, 20 perc alatt Dániában vagy. Szóval a kontinens közel van;=)

A hely, amit ma meglátogattunk, híres a virágokról, a rododendronokról, és nyaranta nagy koncerteket is szerveznek ide, ahová az emberek és családok eljöhetnek, hozva a grillcsirkével, sörrel és egyéb finom ételekkel teli piknikkosarat, csak leülnek egy plédre az esti napfényben, és hallgatják a zenét. Szóval ha valaha is meglátogatjátok Helsingborgot, javaslom, nézzetek meg ezt az imádnivaló helyet.

A bejegyzéshez tartozó kép: 1

2009. május 21. csütörtök, 20:54

Énektechnikai kérdések és köszönet;=)

Helló mindenki és jó estét!

Itt, Dél-Svédországban esik az eső ma este, egy csodálatosan meleg és szép nap után. Szeretem az esőt, de természetesen jobb a napfény;=)

Nagyon szépen köszönöm a kommenteket és a szívmelengető üdvözleteket, amért elindítottam ezt a blogot. Nagyon jó érzés, hogy érdeklődtök irántam és a bandával is törődtök. Nagyon köszönöm!

Megpróbálom majd megválaszolni a kérdéseket amennyire csak tudom, és amilyen gyorsan csak tudom, ma megválaszolok néhány énektechnikai kérdést, amit kaptam. Több bejegyzésben is fogok beszélni az éneklésről, de csak lépésenként.

Nehéz pontosan elmondani, mit csinálok, amikor énekelek, hiszen néhány dolog ’természet általi’, és teljesen természetesen jön, de persze sok mindent korábban tanultam meg, amikor leckéket vettem, és a Nightwish énekesnőjeként befutott karrierem során, hiszen képesnek kell lennem, hogy sok magasan énekelt számot énekeljek 1,5 órán keresztül, heti sok alkalommal.

Először is, amit a legtöbbet használok éneklés közben az egy ’belting’ nevű technika. Azoknak, akik nem tudják, hogy alapból milyen énektípusokról beszélünk, különböző hangok és technikák léteznek, amikor éneklünk. Ez a technika egy mód arra, hogy egészen magasan énekelj azáltal, hogy összepréseled a hangszálakat, így azok egymáshoz csapódnak, és a levegő nem jut át köztük. Ha a levegő átjut köztük, akkor az fájdalmassá válhat. Amikor ezt a technikát használom, arra gondolok, hogy felfelé mozgatom a felső állkapcsomat, megmutatva a fogaimat, és jó gyakorlás, ha megpróbálok egy gonosz boszorkát imitálni. Tudjátok, a gonosz nevetést;=) Az is jó gyakorlás, ha megpróbálok egy autót utánozni: öhrn, öhrn, öhrn… mintha egy autó gyorsulna. Ez segít, hogy felemeljem a felső ajkamat és összezárjam a hangszálakat. Persze van még rengeteg módszer, hogy tökéletesítsük ezt a technikát, de ez egy egyszerű módja annak, hogy elmagyarázzam, mit csinálok. Remélem, most már valamennyire értitek;=)

Ez csak a kezdet volt, és fogok még beszélni az éneklésről, szóval írhattok még kérdéseket, és persze mást is.

Ölel titeket,

Anette

A bejegyzéshez tartozó kép: 1

2009. május 20. szerda, 20:40

Üdv a blogomon;=)

Sziasztok, mindenkit nagyon nagyon üdvözlök a saját blogomon;=)

Egy ideje már gondolkoztam azon, hogy elkezdem ezt a naplót és tájékoztatlak titeket a munkámról, meg arról hogy hogyan érzem magam, és hogy mi újság itt Svédországban. Hogy pontosan milyenre fog ez a blog sikerülni, még nem tudom, ez menetközben eldől, de mindenképpen írok, amikor koncertezünk meg turnézunk, és írok a szóló projektjeimről is. Mivel egy kicsit a divat és az edzés őrültje vagyok, valószínűleg ezek is elő fognak kerülni időnként. A személyes életemről nem fogok elárulni semmit sem, mert ez egy olyan dolog, amit régóta védelmezek, rég eldöntöttem, hogy megtartom magamnak, és ez a döntés azon alapul, hogy én egy nagyon privát személyiség vagyok, még akkor is, ha bizonyos módon ’híresség’ vagyok.

Remélem, hogy ez a blog érdekes lesz, mivel a Nightwish rajongói és az én rajongóim végigkövethetik a zenében és a Nightwish életében tett utamat;=)

Vigyázzatok magatokra, hamarosan újra látjuk egymást!

Anette