Nightwish.hu

Bonyodalmak Amerikában

2012-10-01 Bonyodalmak Amerikában

A Nightwish szeptember 28-i, denveri koncertje kicsit rendhagyóan zajlott le. Mivel Anette hányás és láz miatt egy órával a koncert előtt kórházba került, a srácoknak minden kreativitásukat be kellett dobniuk, hogy ne ábrándítsák ki a többezres összegyűlt közönséget.

A show kezdetekor Tuomas és Troy álltak színpadra, ismertették a kialakult helyzetet, és rögtönzött közvélemény-kutatást tartottak. Azt kérdezték a közönségtől, hogy készen állnak-e valami egészen rendhagyóra, vagy a show törlését választják a jegyek visszatérítésével. A közönség nyitott volt a B-tervre, így a Nightwish néhány szám erejéig az előzenekarként közreműködő Kamelot két énekesnőjével, Elizével és Alissával egészült ki. A két hölgy hősiesen helyt állt annak ellenére, hogy a vendégszereplésükről csak a kezdés előtt 50 perccel született döntés, az általuk elénekelt 5 dalt is a koncertet megelőző félórában tanulták meg. A többi szám instrumentálisan, vagy kizárólag Marco által előadva hangzott el.

Természetesen a rögtönzött felállás nem volt hibátlan, de a koncertről pozitív visszajelzések érkeztek, az általános közvélemény szerint pedig mindenképpen jobb volt ez a kreatív megoldás, mint egy törölt koncert. Persze Anette nem értesülhetett időben a fejleményekről, ami miatt a blogján csalódottságát fejezte ki afelől, hogy őt nem kérdezték meg, de azóta már fizikailag is jobban van, a következő koncertdátum Salt Lake Cityben pedig rendben le is zajlott a banda szokásos felállásával.

A banda amerikai promotere csodálatát fejezte ki a banda iránt, hiszen sosem látott még ennyire sürgős helyzetben ilyen jól sikerült vészmegoldást.