Nightwish.hu

Imaginaerum hírek

2011-12-23 Imaginaerum hírek

A Nightwish és az Imaginaerum kedves barátai!

Valószínűleg ez a legnehezebb bejegyzés, amit valaha meg kell írnom, hiszen egyre kevesebb a filmmel kapcsolatos munkám. Ennek köszönhetően üresebbnek érzem magam, mint bármikor korábban.

Mint azt sokan talán már tudjátok, elkészült a film rendezői változata. Mindenki nagyon boldog, aki részt vett a forgatáson, és pozitívak a visszajelzések. Azt mondhatom, hogy nagyon-nagyon-nagyon boldogak vagyunk a rendezői változattal. Rengetegen szolgáltak rá az elismerésünkre, a rendezőtársak, forgatókönyvírók, színészek és producerek. A speciális effekteket módosítanunk kell egy picit még, hogy minden beleférjen a költségvetésbe. Ez a mozzanat elengedhetetlen a film sikerének szempontjából. És ismét izgalmas időket élünk…

A filmforgatás nagyrészt az elengedésről szól. A vágáson kívül egy nagyon jó barátomnak is búcsút kellett mondanom, a vágó Mathieu Bélangernek, aki a nagyszerű családjával együtt néhány hónapra Finnországba költözött. Szavakkal leírhatatlan mértékben adta szívét-lelkét a filmhez, és biztos vagyok abban, hogy a jövőben keresztezik még egymást útjaink valamilyen projekt kapcsán.

Szóval a film most egy másik barátom jó kezei közt van. Joshua Sherrett és az ő műhelye, illetve a montreali Vision Global dolgoznak rajta, az ő effektjeik és vázlataik pedig már jó néhány alkalommal lenyűgöztek minket. Végül még azt is megmutatják nekünk, mit is jelent igazán a varázslat. Higgyétek el, tényleg nem semmi, amit eddig láttam tőlük.

Ahogyan velük folytatódik a munkám, folytatódik Petri Alanko-val és a filmzenével is, amit Tuomasszal együtt készítenek. Hihetetlen, hogy mennyire különbözik az Imaginaerum számaitól az, amit eddig alkottak, és hogy mégis mennyire hasonló. Talán a számonkénti 350 hangsáv teszi lehetővé, hogy ennyire belevariáljanak a számokba. Elvetemült gazfickók.

Csak idő kérdése, hogy mikor mutathatunk nektek valami újat és különlegeset. Remélem hamarosan. Mi sem tudunk várni.

Addig is mindenki aki az Imaginaerumon dolgozik, szeretne köszönetet mondani nektek. Kellemes karácsonyt és képzeletteli boldog új évet kívánunk! Váljon valóra minden álmotok.

Stobe Harju, az Imaginaerum rendezője

2011. december 18. Helsinki