Nightwish.hu

Imaginarium hírek

2011-03-24 Imaginarium hírek

Nagyjából 500 ragacsos üzenőcetli, kétszáz teleírt oldal, több száz referenciakép, 500 storyboard kép, véres könnyek milliói, az öröm vegyes érzelmei, alapos mérlegelés, szerencsés véletlenek, és több mint két és fél év tervezés után talán itt az ideje, hogy helyzetjelentést adjunk az Imaginarium filmről.

Az Imaginarium előkészületei hatalmas lendülettel haladnak. Minden a forgatókönyv körül forog, amit most véglegesítünk. Ez az a fázis, ahol a dialógusokat a tökéletességig csiszoljuk, a dramaturgok pedig elmondják építő jellegű kritikájukat a cselekményről.

A pre-produkció az a szakasz, amikor különböző művészek, a rendező vezetésével elkezdenek a díszleteken, kellékeken, kosztümökön, sminkeken dolgozni. A concept art megrajzolva, a rendező és a vezető operatőr pedig a történetmesélés módjáról tárgyalnak a storyboard segítségével.

A pre-produkció sajnos egyben az elvetés időszaka is, amikor sok eredeti elképzelést fel kell áldozni a kegyetlen valóság oltárán. Bár ez nem annyira vészes, mint amilyennek tűnik. A történet általában ezen a ponton kristályosodik ki, és nagyon sok olyan ötlet, ami eredetileg nagyszerűnek tűnt, most eredendően nélkülözhetőnek bizonyul. És ez jó dolog.

Az előkészületek általában jónéhány hétig eltartanak, a felvételek időbeosztásának megtervezése, és főként a díszletek készítése, a ruhák megvarrása és az SFX előkészítése pedig hónapokig is eltarthat. Szóval ugyanezt írni egy hét múlva még mindig teljesen aktuális lenne.

Eddig minden egyes alkalom, amikor meghallgattuk az Imaginarium demóját, elégedett nevetést, érzelmes könnyeket, és erős borzongást váltott ki belőlünk. Reméljük, hogy ha eljön az ideje, ti is ezt fogjátok érezni, amikor a mozivásznon, vagy a kanapé kényelméből megnézitek az Imaginariumot.

Üdvözlünk titeket a képzelet világába tartó úton.

Enter 2012.

2011. 03. 04.