Nightwish.hu

Stúdió-7 Napló, 2. rész

2010-10-23 Stúdió-7 Napló, 2. rész

A dobfelvételek véget értek!

Általában stresszesnek találom a stúdiófelvételeket, csak túl akarok lenni rajtuk, amilyen gyorsan csak lehet, de ezúttal másként éreztem. Az egész folyamat hihetetlenül laza volt, egyáltalán nem siettünk. Rászántuk az időt arra, hogy kipróbáljunk több különböző megközelítést is egy-egy szám esetében, és nem kötöttünk kompromisszumokat. Amint az az egyik képen is látszik, Tuomas szó szerint a legjobbat verte ki belőlem. De biztos vagyok benne, hogy szeretetből tette…

A számok ismét eléggé változatosak, az atmoszféra a holdkóros cirkusztól a füstös jazzklubig változik. Hatalmas kihívást jelentett megtalálni minden szám esetében a helyes hangulatot, de a ’szerény’ véleményem szerint sikerült. A felvételeket ma azzal fejeztük be, hogy az album nyitódalához sámándobokat vettünk fel, illetve seprűztem egy finom balladához, amely David Lynch szellemében íródott. 10 dalhoz rögzítettünk dobokat összesen, és az egész egyszerűen nem is lehetett volna jobb – tökéletes helyszín, nagyszerű munkatársak, és némi kiváló, megvalósításra váró zene.

Itt az idő, hogy emeljem poharam, és üdvözöljem a srácokat. Most Emppun a sor, hogy hozzájáruljon az album elkészültéhez. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan hallani fogtok róla.

A ti Jukkátok

2010. október 20.