Nightwish.hu

Napló, 33. hét – FRISSÍTVE!

2010-08-28 Napló, 33. hét – FRISSÍTVE!

NIGHTWISH – NAPLÓ A NYÁRI TÁBORRÓL (33. hét) – KÉPGALÉRIÁVAL

Nos, mióta Jukka megírta az előző blogbejegyzést, nem sok minden történt. Úgy döntöttünk, hogy tartunk egy négynapos szünetet a próbák közben, mert jelen pillanatban nem sokat tudunk a számokkal kezdeni. Bár minden alkalommal, amikor belemerülünk, kitalálunk valamit, itt egy új dob-átvezetés, ott egy új basszus szólam, új nagyzenekari ötlet, etc. Egyszerűen annyiszor próbáltuk a számokat  és annyit játszottunk velük (el kell hinned, csak nézz rá a blog fotóira), hogy mostanra már mindenki megcsömörlött tőlük. És mivel Marco holnapig a saját dolgaival foglalkozik, Anette pedig csak két hét múlva csatlakozik, nem nagyon volt más dolgunk, mint hogy…

… Alapítsunk egy új bandát, aminek Myötähäpeä a neve (Társas gyalázat). A lenyűgöző virtuozitással és sokoldalú repertoárral rendelkező banda olyan neveket tudhat a magáénak, mint Heikki Kovalainen a Lotus F1-ből a doboknál, az énekes pedig Mr. Toni Virtanen. Jukka vette át a billentyűket, míg Emppu és én basszusra és gitárra váltottunk, hogy igazi kihívás legyen. A Nightwish hivatalos oldalának sztárja, Jamppa Lautamäki tölti be a vokalista pozícióját, de van még hely valaki számára a mikrofon mögött. A setlistünk most két olyan klasszikusból áll, amelyek eredeti szerzőit mindig is imádtuk (Sukset a Popedától és For Whom The Bell Tolls a Metallicától), de intróval, outróval, Toni pazar átkötő szövegeivel, basszus szólóval és tűzijátékkal bárhol, bármikor összedobunk egy komplett, fantasztikus rock showt. Persze be kell gyakorolnunk egy balladát is, hiszen semmihez sem fogható érzés látni 80000 ember öngyújtó-erdejét a Nothing Else Mattersre vagy a Winds Of Change-re hullámozni.

Csekkold a legelső próbánkon készült videót. Nem igazán éri el az eredeti verziók szintjét, de legalább jó móka volt!

Heikkinek és a haverjainak vasárnap reggel indulniuk kellett, de Toni velünk maradt még egy horgászós-pókerezős napra. Teljesen belezúgott ebbe a helybe, később talán még némi dalszerzésre is eljön hozzánk. Talán a következő Apulanta album dallamai innen fognak származni…?

Miután Heikkit beavattuk a bandaélet és rock’n’roll világába, rajta volt a sor, hogy bedobja a csalit. Megszervezte, hogy Ylämylly pályáján kipróbálhassunk KF2 és KF3 gokartokat. Rettentően fantasztikus élmény volt! Meglepően igénybe vesz fizikailag. Messze Jukka volt a legjobb versenyző közülünk, hihetetlen köridőket futott a szemerkélő esőben, Emppu és Toni szintén egész jók voltak, de én inkább egy vasárnapi mazsola voltam a pályán. A saját túlélési ösztönöm börtönébe zárva körönként 20 másodpercet kaptam Jukkától.

Mindenesetre nagyszerű nap és új élmény volt! Hatalmas köszönet Heikkinek, Janinak és Hästisnek, hogy megszervezték ezt, és a két szerelőnek, Mikkonak és Jannénak, hogy gondunkat viselték a pályán.

Visszatérve a táborba, tartályunkban friss benzinnel merülhetünk el újra a Nightwish dalokban. Van egy szám, ami az elmúlt hetekben rengeteg gondot okozott nekünk. Éreztem, hogy van benne lehetőség, de valahogy nem volt olyan, mint amilyennek lennie kellene. Kedden végre leigáztuk, teljesen új gitár/billentyűs riffet kapott egy kis Van Halen-beütéssel, és úgy tűnik, ez volt a jó gyógymód. A refrén szövegét is átírtam és leegyszerűsítettem. Egy dal/szám sosem lehet kész teljesen, csak meg kell állnod az utad során valami festői helyen, és élvezni a kilátást.

Az ősz megérkezett, élvezzétek a változást és vigyázzatok magatokra!

Tuomas

TOP5 / 33. hét

  1. A Myötähäpeä
  2. Gokartverseny azokkal a pokoli masinákkal
  3. A végre sikert hozó riff
  4. Matti Ijäs: Katsastus film (ezredjére)
  5. Timo Rautiainen: En oo keittäny enkä myyny (album)