Nightwish.hu

Napló, 31. hét – frissítve!

2010-08-09 Napló, 31. hét – frissítve!

NIGHTWISH – NAPLÓ A NYÁRI TÁBORRÓL (31. hét) – KÉPGALÉRIÁVAL

Újabb hét telt el, ismét tele próbákkal, dalformálással, verejtékkel, csónakázással és horgászattal. Természetesen a legboldogabb esemény az volt, hogy megszületett Anette kisbabája, és hogy fantasztikusan érzik magukat az újszülöttel. Gratulációnkat és áldásunkat küldjük az egész családnak!

A kilencedik és a tizedik szám az előző héten állt össze. A kilences arcátlan módon barangol Zimmer-területeken, a refrén pedig a gyökereinkig visz vissza minket. Emppu kedvence az egész albumról, azt hiszem. Nekem mindig is problémáim voltak a rövid, egyszerű felépítésű dalokkal, de ez még az én cinikus fülem és szívem számára is bíztatóan hangzik.

Az utolsó szám, amit összeraktunk, az utolsó lesz az albumon. Ez egy őrülten ambiciózus darab. Úgy tippelem, hogy közel 20 perces lesz. Walt bácsi szelleme máris kísért minket a dal minden egyes hangjegyében. Bár még szükség van további előkészületekre.

Már csak egy szám maradt, amit a szörnyszám után el kell próbálnunk, egy akusztikus darab a The Islander hangulatában. Ennio Morricone és Christy Moore találkozása. Emppunak és nekem még sok nagy korsó Guinessre, egy kis single malt whiskyre és egy szeles napra lesz szükségünk, hogy ez a szám életre keljen. És persze Troy furulyáira, illetve bodhranjára.

Marco szinte minden számnak felénekelte a demóverzióját, így kezdenek több értelmet mutatni, és így Anette is hallhatja majd a dallamokat és a szövegek gyorsaságát. Rettentően élvezem ezt a folyamatot, ahogyan lassan felépítjük a dalokat, a puszta levegőből történeteket kreálunk, és szinte mindig az ének az, ami végül felébreszti a művet.

Tegnap elutaztam Lappeenrantába, hogy a Kotiteollisuus új demóján játsszak. Azon a fronton is nagyszerű anyag készülődik!

Nagyjából 3 hetünk van, míg elkezdjük felvenni a demókat, úgyhogy most van időnk, hogy a végső simításokat elvégezzük a számokon, és addig tökéletesítsük őket, amíg csak lehet. Fantasztikus érzés, hogy végre most nem kell sietnünk!

Jut eszembe, ideje kifogni azt a pisztrángot.

Vigyázzatok magatokra!

Tuomas

TOP 5 / 31. hét

  1. NW demo Marco vokáljaival
  2. Esko Valtaoja
  3. Kitee – Sotkamo 2-0 / hamarosan kezdődik a rájátszás
  4. Ollókezű Edward – a film
  5. Alfred J. Kwak