Nightwish.hu

Napló, 30. hét

2010-07-30 Napló, 30. hét

NIGHTWISH – NAPLÓ A NYÁRI TÁBORRÓL (30. hét)

Szép napot mindenkinek!

Reggel 9 van. A reggeli kávémat kortyolgatom, miközben NHL-híreket olvasok és leírom ezt a bejegyzést. Mióta is vagyok én blogoló computer-geek? Nagyon meleg volt mostanában, egy eddig soha nem látott erősségű kánikula uralkodott itt az elmúlt hetekben, már arra sem emlékszem, hogy mikor volt rajtam zokni utoljára, vagy hogy mikor aludtam takaró alatt. Bár nem panaszkodom, a vízisportok és a csónakázás soha nem estek még annyira kiemelkedően jól, mint az elmúlt napokban. A próbák és az új számok terén is haladtunk azért, annak ellenére, hogy a 35°C-os próbaterem nem a legvonzóbb hely most.

A ’’Nukkumatti’’ (’’Álomtündér”) című szám, ahogyan most nevezzük, a legnagyobb kedvenceim közt van az újak közül. Ez egy ütős, csavart, refrén nélküli utazás egy szellemvasúton, ami biztosan mosolyt csal majd az arcotokra. Legalábbis eddig mindenkiére sikerült, aki csak hallotta. Danny Elfman és humppa keveréke.

Utána egy olyan számot vettünk át, amely többé-kevésbé Troyra lett szabva. Rengeteg furulya, amelyek küzdhetnek/jammelhetnek Emppuval, és egy őrjöngős rész, amely 10 pint világos sör és több adag Old Toby elfogyasztása után született. Az album egyik legvidámabb dallamával, egy igazi kis felhőfakasztó.  Evezzünk gyorsabban, bendzsókat hallok!

A nyolcadik dal teljesen új területekre visz minket. Valami egészen más, mint bármi, amit ezelőtt csináltunk. Mindegyikünknek új módokat kell találnunk, hogyan is játsszunk a hangszereinken, és hogyan alkalmazzuk az éneket ebben a számban. Rettentően nagy kihívást jelentő és az elmét tágító darab. Alig várom már, hogy halljam, hogyan fogja ezt Anette és Marco énekelni.

Vasárnap éjjel a fickók a Northern Kingsből átvették az uralmat a kemping fölött. Megegyeztünk, hogy átjöhetnek és megosztjuk velük a próbatermet, mivel lesz egy pár koncertjük. Tony (Kakko) és Kai (Hahto) két üveg Yellow Taillel üdvözöltek, ezeket szürkületkor a csendes tónál fogyasztottuk el. Finn-hippis-faszis-nemzeti-tájkép – romantika a köbön! Srácok, köszönjük a látogatást, hamarosan újra találkozunk.

Ideje, hogy ma belevessük magunkat Marco vokáljaiba. És talán kezdhetünk valamit a kilencedik számmal. Meg azzal az 5 kg pisztránggal, amely valahogy elkerült minket az elmúlt héten.

Hamarosan újra írok (vagy valaki más), minden jót!

Tuomas

TOP 5 / 30. hét

1. Az időjárás

2. Hosszú hajú hippik meztelenül a közeli erdőben

3. Megoldani a rejtélyt, hol a pokolban is vannak a halak

4. Epcot`s Illuminations – filmzene

5. Zombieland – a film