Nightwish.hu

Napló, 29. hét

2010-07-21 Napló, 29. hét

NIGHTWISH – NAPLÓ A NYÁRI TÁBORRÓL (29. hét)

Majdnem le is telt az első hét, fantasztikus kezdésen vagyunk túl. Jukka, Emppu és én 5 számot próbáltunk eddig, Marco pedig tegnap éjjel érkezett vissza a táborba, miután játszott néhány fesztiválon a Tarottal. A basszust így ma adjuk ezekhez a számokhoz, és talán megpróbálkozunk a hatodikkal is.

Miután összeraktuk az első számot, kiderült, hogy a refrénje az egyik legjobb, amit valaha írtunk, és van benne egy klasszikus nightwishes rész kemény gitárokkal, egy masszív húros riff, minden hangosabb mint bármi, és mindenki egyidőben, teljes erőbedobással játszik. Védjegyes cucc.

A második dal a Van Halen, a Pantera, és némi bolondokháza hangulatú ének különös házassága. És Quentin Tarantino-gitárok az átvezetésben. A demo alapján, amit egyedül vettem fel, nem annyira őrültünk meg ettől a számtól, de végre kezd életre kelni.

A torzított zsivaj közepette leültünk Emppuval, hogy befejezzünk egy akusztikus dalt. Ez egy szép utazás, vissza egészen a gyökereinkig! Úgy hangzik, mint egy karácsonyi ének a Múminvölgyből.

A következő szám is a kezdetekig nyúl vissza. Meglepő módon most mindenkinek ez a kedvence. Előástam a Paradise Lost/My Dying Bride-fanboyt, aki bennem él, és ez a gyászinduló lett az eredmény.

Az utolsó szám, amelyet eddig próbáltunk, Marco szerzeménye. Egy csodálatosan fülbemászó dal, amelyben ötször (!!) ismételjük meg a refrént. Azt hiszem, ez egyféle rekord a részünkről. Szép akusztikus témák, és egy olyan rész, amit még mindig nem igazán illik a többihez. Az Elvarázsolt kastélyba holnap lépünk be.

Hamarosan írok még, addig is minden jót mindenkinek!

Kellemes időtöltést,

Tuomas

TOP 5 / 29. hét

1. Új számok, régi banda

2. Horgászat

3. A tökéletes trükk – a film

4. Hidden Rock bor, Quilmes sör és Cap’n Morgan

5. All-int nyerni egy hetessel és egy kettessel