Nightwish.hu

Napló, 28. hét

2010-07-17 Napló, 28. hét

NIGHTWISH – NAPLÓ A NYÁRI TÁBORRÓL (28. hét)Majdnem pontosan 4 éve, hogy az apró faluban, Säviben, ezen az idilli helyen összegyűltünk, hogy elkezdjük próbálni azt, amit később Dark Passion Play névre kereszteltünk. Annyira pompás és inspiráló idők voltak azok, hogy úgy döntöttünk, csinálunk valami hasonlót a következő Nightwish albumon, amelynek címe ………..

Így újra itt vagyunk, Finnország legvidékibb területén, hogy megteremtsük a DPP utódját. Amint azt tudjátok, srácok, Anette csak kicsit később fog csatlakozni hozzánk. Mi tegnap érkeztünk meg, az újraegyesülést pedig vízisível, barbecue-val és Quilmes sörrel ünnepeltük meg. Úgy sejtem, ugyanez a szentháromság többé-kevésbé mindennapos lesz itt.

A felszerelést és az erősítőket épphogy összeszereltük a legendás hangmérnökünk/co-producerünk, TeeCee Kinnunen segítségével, és valószínűleg néhány napon belül elkezdünk dolgozni a dalokon. Ez a kis táborhely annyira lenyűgöző, hogy a próbateremnek nevezett szaunát még békén hagyjuk pár napig, csak lazítunk és próbáljuk utolérni magunkat. És felállítani hivatalosan is a NW tábort – zászlót a magasba!

12 számmal vagyok készen, de még mindig dolgozom néhány dalszövegen. Ez egy végtelenül gyümölcsöző dalszerzési procedúra volt, ugyanakkor felemésztő és nehézkes is. De most sokkal elégedettebb vagyok az egésszel, mint korábban bármikor. Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz jel.

Számomra az album úgy hangzik, mint egy kör a hullámvasúton egy olyan vidámparkban, amit Neil Gaiman, Tim Burton és Salvador Dali tervezett. Egyelőre így tudom a legjobban megfogalmazni.

Mint korábban is, most is rögzítünk egy demót, ha összeraktuk a dalokat, meghallgatjuk és tökéletesítjük az anyagot, majd odaadjuk Mr. Pip Williamsnek, hogy elkezdhesse a nagyzenekari előkészületeket. A stúdiófelvételek kezdetének valódi időpontja október 15.

A londoni nagyzenekar és kórus ismét velünk fog dolgozni, ahogyan Troy Donockley is, aki ezúttal egy kicsit nagyobb szerepet kap. És rengeteg olyan új elemet és csavart fogunk kipróbálni, amit korábban még soha!

Szóval, a dolgok végre kezdenek beindulni. Írásban éppúgy informálni fogunk titeket, mint vizuális formában. Figyeljétek a frissítéseket!

És köszönöm, hogy ismét megosztjátok velünk ezt az utat!

Üdvözlettel, Tuomas

TOP 5 / 28. hét

1. Vízisportok

2. Dimebag Darrel biográfia

3. Alice Csodaországban DVD

4. Ihmebantu DVD

5. Amorphis: Tales from the Thousand Lakes