Nightwish.hu

Interjú Tuomas-szal: Made In Hong Kong

2009-02-28 Interjú Tuomas-szal: Made In Hong Kong

Az Uusi Suomi egy villáminterjút készített a zenekar billentyűsével, Tuomas Holopainennel.

Tuomas HolopainenEz egy csodálatos turné volt, de ha megváltoztathatnék egy dolgot, lazítanék az időbeosztáson. 160 show egy év alatt egy olyan énekesnővel, akinek nagy űrt kell kitöltenie… ez nem volt könnyű, senkinek sem. Ez világossá vált a dél-amerikai turné utolsó heteiben tavaly novemberben.
Igaz az, hogy a füstgép rossz helyen volt, Anette elvesztette a hangját, ugyanakkor középső ujjak mutatkoztak az első sorban és néhány gonosz bekiabálást is hallhattunk, mindez ráadásként a 14 hónapnyi turné okozta kimerültségre. Ez mind egyszerre jött össze. Először megijedtem, hogy történt vele valami fizikálisan, de utána megtudtam, hogy csak mentális összeomlás volt. Arra gondoltam, hogy végül csak megtörtént, várható volt. Csodálkozom, hogy ilyen sokáig bírta.
És ez nem csak vele volt így, az egész banda és a technikusi gárda is észrevette, hogy ideje hazamenni és lazítani kicsit.  A Made In Hong Kong egészen sötét hangulatú, de ez azért van, mert Anette-tel és velem az interjúk a turné vége előtt két nappal készültek. Azon a ponton kicsit sötét és fáradt volt a hangulat. Semmi nagy krízis vagy ellenségeskedés, egyszerűen csak mindenki haza akart menni. Szóval egészen nyíltan elmeséltük, hogy milyen volt a turné, és milyen most a hangulat.