Nightwish.hu

Évértékelés Anette Olzontól

2008-12-24 Évértékelés Anette Olzontól

2008 – Zúzás vagy szívás?
A kettő keveréke. Nagyon élveztem, hogy láthattam a világ oly sok részét és különböző kultúrákat, Dél-Amerikában játszani pedig egy valóra vált álom volt. De persze a turnézás eléggé meg tud viselni, még mindig én vagyok a legújabb tagja ennek a csapatnak, és ez mindig konfliktusokat fog okozni.

 

Anette Olzon

 Kell egy kis idő, hogy hozzászokjak, hogy egy ekkora banda tagja vagyok. Sokat voltam beteg, és az év mélypontja volt, amikor ki kellett hagynom néhány showt, ami mindig bosszantó, mert utálom cserbenhagyni az embereket. Elég sok szurit kaptam a hátsómba, még a Rock Am Ring előtt is, hogy egyáltalán színpadra tudjak állni. De azt hiszem, minden munkának megvannak a maga pozitív és negatív részei is.  

Mikor érezted úgy leginkább, hogy egy rocksztár vagy?
Amikor Sao Paolo-ban, Brazíliában voltunk, és a rendőrség kísért minket a szálloda és a koncerthelyszín között. Nagyon gyorsan hajtottunk a közlekedés négy sávja között, a szirénázó autónk által tört úton. Nagyon kellemetlen volt, és emlékszem, akkor arra gondoltam: ’Tudod, talán most egészen egy nagy rocksztár vagyok, de nem vagyok teljesen biztos abban, hogy tetszik, vagy inkább ijesztő.’ 

Szóval sokszor kellett ’megcsípned’ magad ebben az évben?
Igen, elég sokszor megtörténik! Gyakran teljesen lenyűgöznek a fanok. Sokan, amikor találkoznak velem, olyan idegesek, hogy remegnek vagy sírnak. Én meg csak azt gondolom: ’Hé, ez csak én vagyok!’. Nehéz olyan személyként látnod magad, akiért mások rajonganak, meg akire felnéznek.  

Mire vagy a leginkább büszke?
Magamra igazán büszke vagyok, mert azt hiszem, pokoli munkát végeztem ebben a bandában. Bebizonyítottam magamnak és másoknak is, hogy milyen erős vagyok, hogy a legmélyebb pontról is képes vagyok felkelni, megtenni ezt újra és újra. Úgy érzem, megtanultam erősnek lenni.  

Számodra ki volt az év hőse?
Sokan hatottak rám ösztönzőleg ebben az évben, de persze hatalmas dolog az, hogy Obama nyerte meg az amerikai elnökválasztást. Azt gondolom, ő valóban egy hős, mert tudja, hányan szeretnék őt eltüntetni a Föld színéről. Mivel humanista, kétségkívül változások fognak bekövetkezni. Ő valóban képes változtatni, és remélem fog is.  

És a negatív hős?
Rengeteg ilyen van, mégis a legfrusztrálóbbnak azokat a személyeket tartom, akik olyan makacsok és büszkék, hogy nem látják a saját hibáikat, és akikre ráférne egy kis ego-csökkentés. Ebben a szakmában rengeteg olyan ember van, akik azt gondolják, hogy olyan jók és hatalmasak, hogy bármit megtehetnek, amit csak akarnak, és bárkin átgázolhatnak. Ez eléggé visszataszító.   

Volt olyan pillanatod, amikor totál idiótának érezted magad?
Nem volt olyan pont, ahol igazán úgy éreztem volna, habár nagy szám van, és nagyon őszinte vagyok – néha kicsit túl őszinte is. Gyakran ki kell mondani a dolgokat, de néha úgy érzem: ’Bassza meg! Ez tényleg hülyeség volt!’ 

Mik a terveid az ünnepekre?
Otthon töltöm a karácsonyt a családommal. Elváltam, van egy fiam, és ebben az évben rajtam van a sor, nálam lesz karácsony estéjén. Ezt nagyon várom. Az újévet a testvéremmel töltöm, síelni megyünk. 3 hónap szabadságom van, és nagyon izgatott vagyok miatta, mert végre mindent bepótolhatok a családommal és a barátaimmal, akiket eléggé elhanyagoltam az elmúlt másfél évben.  

Forrás: Kerrang