Nightwish.hu

Két szösszenet

2008-12-03 Két szösszenet

A rövid brazil mini-interjú Anette-tel: Mindig nehéz a helyzeted, ha te vagy az a személy egy bandában, aki a legutóbb érkezett. A többiek már teljesen összeszoktak, és én vagyok az egyetlen nő, de azért egész jól boldogulunk.  Szintén nehéz más helyébe lépni, főleg, mert pár ember sok szempontból elég hülye tud lenni. Persze nem mindenki, de tegnap este is láttam néhány személyt az első sorban, akik a középső ujjukat mutatták.

Felőlem ez rendben van, hiszen ugyanúgy fizetnek azért, hogy lássanak. Nem gondolkoztam olyan sokat ezen, de a trágár vélemények azért egy kicsit elszomorítanak. Persze tudom jól, hogy ezek a személyek csak éretlenek, és a rajongók többsége nagyon kedves volt.  Manapság, amikor bárki letölthet zenét, és nem fogy annyi album, a turné a legfontosabb. Elsősorban, mert ha megmutatod magad a rajongóknak, több album fog elkelni, és mert a koncertekkel is keresünk pénzt. És mert szeretünk turnézni! Ez egy nagyon nehéz turné volt, remélhetőleg a következő nem lesz ilyen kemény.

És egy kulisszatitok Peter Tägtrentől (PAIN): “Ez volt messze a legjobb turné, amin valaha is részt vettünk. A Nightwish és a crew az első naptól kezdve teljesen elfogadott minket. Minden támogatást megkaptunk tőlük, amit csak el lehet képzelni, sőt, még annál is többet. Egy este Tuomas végignézte a shownkat, és azt mondta, hogy egyszer feltétlenül ki kellene próbálnunk pirotechnikai elemeket is. A következő nap a technikusi gárdájuk felszerelt minket ilyen cuccokkal, a show közben pedig felrobbantották őket. Teljesen megdöbbentem, mert ez a móka több mint 4000 euróba került. Hány banda tenné meg ezt az előzenekaráért?”