Nightwish.hu

Híres ruhásszekrények

2008-11-27 Híres ruhásszekrények

Anette Olzon, 37 éves, a Nightwish nevű finn metalbanda énekesnője. Påarpban él, de jelenleg Helsingborgban keres lakást. Kedvenc ruhadarabjai a színes és mintás harisnyák. Anette egy hatalmas fekete bőrönddel érkezik. A mai nap egy a kevés szabadnapja közül. A néhány rövidebb pihenőidőszakot leszámítva két és fél évet tölt kemény munkával, ilyen hosszú ideig tart a banda világkörüli turnéja.

-A bőröndöm mindig tele van pakolva, nekem mindenből kettő van. Nincs értelme kipakolni a cuccaimat, amikor csak pár napot töltök otthon, mielőtt újra útra kelnék – magyarázza Anette, aki a nyomorúságos szürke napot egy fehér-piros kockás szoknyával dobja fel.

Anette szerint az öltözködés a legjobb dolog, ami csak együtt járhat az énekléssel. Amikor kicsi volt, az édesanyja varrta a ruháit, de ebből hamar elege lett.

-Anya nagyon jó varrónő volt, de sokkal nagyobb öröm magadnak vásárolni a ruháidat.

Anette szerint a saját stílusa őrült és szokatlan. Provokálni akar, és megmutatni, hogy egy metal énekesnőnek nem kell állandóan feketét viselnie.

-Mi a gond a rózsaszínnel? Rengeteg kritikát kapok a finnektől, mert úgy gondolják, hogy nem öltözhetsz így. Azt mondják, stylistot kellene fogadnom, de ez engem nem érdekel. Az nem én lennék.

Anette inkább drága, mint olcsó fellépőruhákat választ, mert nem szeretne ugyanolyat, ami akárki másnak van. Fotózásokon ehelyett inkább különböző üzletláncok ruhadarabjait hordja. Otthon sosem sminkeli magát, vagy csinálja meg a haját.

-Ha elmegyek valahová, kicsit rendbe szedem magam. Az öltözékem olyankor kicsit hétköznapibb, de stílusos. A helsingborgi emberek sznobok. .

Anette időnként az erdőben relaxál.

-Nem futhatsz magassarkúban. Anyaként praktikusnak is kell lennem.

Egy hónapban a ruhákra költött összeg 10000-50000 svéd korona között mozog (1000-5000€). Bár Anette nem hajlandó bármit megvásárolni, egyszer 13000 svéd koronáért vásárolt egy táskát.

-Ezt még én sem hiszem el magamról. Nem az a személy vagyok, aki mindig retiküllel jár, de egy remek táska mindenki szerint feldobja a teljes öltözéket.

Anette szerint egy guruló ruhásszekrényt kezelni elég nehéz feladat. Eleinte egyáltalán nem boldogult ezzel a feladattal. Sok bőröndöt vihet magával, de nincs, aki cipelné őket helyette.

-Ahogyan az idő telt, rájöttem, hogy ez így nem működik, főleg olyan országokban, ahol kisebb a személyzet. Néha a srácok a bandából segítenek, de nem annyira jól neveltek, mint mi svédek- nevet Anette.

Otthon, a bőröndökön kívül van egy külön gardróbhelyisége és egy fiókos szekrénye a ruhái számára. Rövid ideje a barátja is hozzáköltözött, de ő egy ideig még kénytelen bőröndökben tárolni a cuccait.

-A könyvelőm szerint a problémáim teljesen evilágiak. Ilyen hatalmas mennyiségben a nadrágok és ruhák rengeteg helyet foglalnak. Tegnap egy zsáknyi göncöt selejteztem ki. Nehéz bármitől is megszabadulni, mert egy napon úgyis minden újra divatba jön.

November 7, 2008
Katarina Höije/Johan Svensson/Photos: Emil Langvad

1. kép: Virágmintás Betsey Johnson, csillogós Miu Miu és fekete Gucci magassarkú cipők
“Annyi cipőm van, hogy nem tudom hová tenni őket. Egyszer egy pár Ed Hardy cipőt egy rajongómnak adtam.”

2.kép: Malene Birger által tervezett lila ruha
“Elég sok ruhám van, amit ő tervezett”

3.kép: Anette annyi ékszert kap a fanoktól, hogy sosem kell ilyesmit vásárolnia.
“A rajongók rengeteg időt és pénzt áldoznak ajándékokra. Néhányan maguk is készítik el őket.”