Nightwish.hu

Tolódik a koncert DVD megjelenése

2006-02-03 Tolódik a koncert DVD megjelenése

A finn Iltalehti magazin szerint az „End Of An Era” élő koncert DVD megjelenése eltolódhat nem várt szerződésbeli problémák miatt. Riku Pääkkönen, a Spinefarm vezetője azt mondja, Tarja menedzsere, Marcelo Cabuli felkérte a Nightwish-t, mint zenekart és a csapat menedzserét, hogy írjanak alá egy szerződést, mely szerint egyikük sem mondhat semmit Tarjával, vagy vele kapcsolatban semmit, de még csak hozzájuk kapcsolódó információkat sem, Marcelo írásos engedélye nélkül.

Egy ilyen szerződés aláírásával bármely olyan Nightwish anyag megjelentetése, melyben Tarja szerepel, lehetetlenné válna. „Nagyon furcsának találtuk a javaslatot, és hamarost rájöttünk, hogy nem lehet aláírni. Nem lehet ilyen szerződést írni.” – mondta Riku Pääkkönen az Iltalehti cikkben. A szerződésben foglaltak szerint, ha valaki megszegi azt, 250.000 euró kifizetésére kötelezik.
A Hartwall Arénában tartott koncert anyagát DVD-ként és élő albumként akarják megjelentetni – ahhoz, hogy ez létrejöjjön, minden tag szükséges, de emiatt a szerződés miatt egy tag aláírását nehéz megszerezni. A legrosszabb esetben a finn rajongók Skandinávia megkerülésével juthatnak hozzá a kiadványhoz.
„Talán ebből is látható, hogy vannak a rajongók kezelve…” – mondta Tuomas a fent említett lapban.